3 روش اصلی معامله در بازار فارکس

معامله در بازار فارکس
معامله در بازار فارکس به 3 روش کلی انجام می‌پذیرد، که این روش ها در این مقاله عنوان شده و بررسی می‌شوند.

آنچه در این مقاله می‌خوانید

انواع روش‌های معامله در بازار فارکس چه هستند ؟

به صورت کلی، مؤسسات، اشخاص حقوقی و حقیقی به ۳ روش به معامله در بازار فارکس می‌پردازند.

  • معامله نقدی
  • معامله فوروارد
  • معامله آتی

بازار نقدی چیست؟

بیشترین حجم معامله در بازار فارکس همیشه در «بازار نقدی» (Spot Market) صورت گرفته است زیرا معاملات بازار‌های فوروارد و آتی نیز بر پایه این بازار انجام می‌شود. درگذشته، به علت امکان دسترسی طولانی ‌مدت سرمایه‌گذاران فردی به بازار آتی، این بازار شناخته ‌شده‌تر از بازار نقدی به شمار می‌رفت.

 

با این ‌حال، با گسترش معاملات الکترونیک و بروکر‌های فارکس، فعالیت بازار نقدی افزایش پیدا کرده است و اغلب معامله‌گران فردی و سفته‌بازان این بازار را به بازار آتی ترجیح می‌دهند. در اغلب متون، منظور مؤلفان از اشاره به بازار فارکس، بازار نقدی است. در بازار نقدی، ارز‌ها طبق قیمت فعلی خرید و فروش می‌شوند.

 

طبق تعریف، تراکنش در بازار نقدی در زمان حال-برخلاف بازار آتی-انجام می‌شود اما در واقعیت، معاملات نقدی پس از گذشت دو روز کاری تسویه می‌شوند.

 

معامله نقدی چیست؟

در بازار نقدی، معامله نهایی‌شده را «معامله نقدی» (Spot Deal)  می‌نامند. معامله نقدی، معامله‌ای دوطرفه است که در آن یکی از طرفین مبلغ توافقی از ارز را به طرف مقابل ارسال و مقدار معینی از ارزی دیگر را دریافت می‌کند. بعد از بسته ­شدن پوزیشن، تسویه حساب نقدی انجام می‌شود.

 

بازار فوروارد چیست؟

متقاضیان فعالیت در «بازار فوروارد» (Forward Market) شرکت‌هایی هستند که می‌خواهند خسارت‌های احتمالی وارده ناشی از ریسک مبادله ارز را کاهش دهند. برخلاف بازار نقدی، در بازار آتی و فوروارد، واحد پولی واقعی معامله نمی‌شود. در این بازار‌ها، معامله‌گران به مبادله قرارداد‌هایی با واحد پولی، قیمت و تاریخ تسویه آتی معین می‌پردازند.

 

در بازار فوروارد، قراردادها به صورت فرابورسی بین طرفین معامله، مبادله و شرایط توافق بین طرفین تعیین می‌شود.

 

بازار آتی چیست؟

در «بازار آتی» (Future Market) قرارداد‌های آتی بر حسب اندازه‌ای استاندارد و تاریخ تسویه تنظیم می‌شوند. در ایالات متحده آمریکا، «اتحادیه ملی قرارداد‌های آتی « (National Futures Association) بر بازار آتی نظارت دارد. قرارداد‌های آتی شامل جزئیات مخصوصی مانند تعداد واحد‌های معامله‌شده، تاریخ تحویل و تسویه و بازه قیمتی مشخص ‌شده‌ای هستند. قرارداد آتی و فوروارد هر دو در نهایت با پول معاوضه می‌شوند، هرچند ممکن است قبل از زمان سررسید نیز خرید و فروش شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *