9 اصل موفقیت یک معامله گر حرفه ای در فارکس

آنچه در این مقاله می‌خوانید

چرا یک معامله گر حرفه ای از بازار پول در می آورد؛ اما شما نمی توانید؟

به طور قطع شما از موفقیت معامله گر حرفه ای در شرایط بلند مدت متعجب هستید، چطور می توان معاملات با ثباتی را در بلند مدت با موفقیت انجام داد تا بتوانید به یک درآمد تمام وقت از این راه دست یابید، یک معامله گر حرفه ای چه کارهایی را متمایز از شما انجام می دهد؟

احتمالا فعالیت های روزانه معامله گر حرفه ای با شما متفاوت است، از چیزی که آنها فکر می کنند تا آنچه که انجام می دهند. رفتار های زیادی هست که شما باید یاد بگیرید. تازه کار ها برای نگاه کردن به چارت بسیار عجله دارند و این که زود یک معامله را پیدا کنند اما درهمان شرایط معامله گر حرفه ای مشغول کار های روتین خود است و برای معامله عجله ای ندارد. معامله گر حرفه ای به طرح ذهنی خود به طور کامل آگاه است، آن را کاملا شناسایی کرده و بر اساس اطمینان به روش و سیستم معاملاتی خود عمل می کند.

برای معامله گری بهتر ابتدا روی این موارد کار کنید:

بیش از حد معامله نکنید، مشخص کنید در چه تایم فریمی معامله می کنید اگر تایم هفتگی را انتخاب می کنید دستور العمل شما نباید اجازه ورود بیشتر از ۳ تا ۵ ترید صادر کند اگر بیشتر از 20 معامله در هفته انجام می دهید شما over trade هستید.

روی چند جفت ارز تمرکز کنید، بهتر است به جای پرداختن به طیف گسترده ای از جفت ارز ها روی چند جفت ارز مهم تمرکز کنید، اخبار مهم آن را از قبل شناسائی کنید، کندل ها و شکست های آن را زیر نظر بگیرید و مهم تر از همه آن را درک کنید.

روی اخبار قمار نکنید، برای معامله خبر را فراموش کنید Forget the news

کاربرد اخباردو چیز است: اول برای انتخاب شروع و پایان معامله هست و دوم برای کنترل حجم معامله. از حدس زدن و تحلیل اخبار دست بردارید. ممکن است یک خبر خیلی خوب باشد اما واکنش بازار بر خلاف آن ظاهر شود بعضی وقت ها چند خبر با هم منتشر می شود که تجزیه و تحلیل آن عملا غیر ممکن است تا زمانی که به استراتژی خود اطمینان پیدا نکرده اید بهتر است 15 دقیقه قبل از خبر و 15 دقیقه بعد از خبر از معامله خودداری کنید مگر قادر باشید مانند یک معامله گر حرفه ای سطوح مهم را از قبل تشخیص دهید و روی آن ها دستورات خرید یا فروش pending order قرارداده باشید برای این کار هم به زمان و تجربه نیاز دارید.

موقع ورود به معامله دچار ترس نشوید، هنوز به استراتژی خود اطمینان پیدا نکرده اید دوست دارید قبل از معامله گروه ها را کنترل کنید سایت ها را نگاه کنید و سر نخ های جدید پیدا کنید. توصیه من به شما این است که از این کار دست بر دارید هر تحلیل و سرنخی را از قبل بررسی و شناسایی کنید موقع معامله فقط بر روی استراتژی خود متمرکز شوید. باید بتوانید نرخ پیروزی و شکست استراتژی خود را محاسبه کنید اگر استراتژی شما در %60 مواقع درست کار می کند می توانید به آن اطمینان کنید و به مرور اشکالات آن را بگیرید، ببینید علت شکست استراتژی مربوط به تخطی شما از قوانین بوده است یا خیر؟

برای معامله باید از قبل طرح و برنامه داشته باشید، بیشتر معامله گران مبتدی معامله گرانی هستند که بر اساس احساسات و reaction بازار عمل می کنند (دیدن یک کندل صعودی بزرگ خصوصا در تایم 15 دقیقه بسیار وسوسه انگیز است اگر شما بخواهید براساس آن ترید کنید شکست خواهید خورد) در حالی که یک معامله گر حرفه ای نقشه بازار را پیش رو دارند Map of the Marker داشتن یک طرح بد، بهتر از نداشتن آن است طرح شما باید به مرور تکمیل، توسعه، تست و نهائی شود سعی کنید طرح معاملاتی خود را درک کنید چیزی نیست که آن را مانند درس تاریخ حفظ کنید. طرح معاملاتی شما مانند پازلی است که هر بار با چیدمان دیگری در اختیار شما قرار می گیرد اگر قرار باشد آن را حفظ کنید اگر یک قطعه آن جابجا شده باشد دچار سردگمی می شوید اما اگر آن را درک کرده باشید پازل را مجدد خواهید چید.

یک استراتژی معاملاتی فقط ممکن است چند صفحه باشد اما هفته ها و ماهها طول بکشد تا تعمیق یافته و توسعه یابد. این طبیعی است که ایده های جدید به آن اضافه شود و بعضی از ایده ها حذف گردند. یک استراتژی معاملاتی تکامل پیدا می کند همانطور که ما تکامل پیدا می کنیم اما بنیان و طرح کلی همیشه استوار است، از تغییر و از این شاخه به آن شاخه پریدن اجتناب کنید.

قانون 90-3-7 را اجرا کنید، این قانون یعنی شما باید 90% وقت خود را صرف برنامه ریزی کنید، برنامه ریزی وقتی است که بازار بسته است و یا در حداقل فعالیت خود است بهترین وقت در بازار داخل روز های پنج شنبه و جمعه است ، در بازار خارج بهترین زمان بررسی و برنامه ریزی زمان بسته شدن بازار نیویورک تا باز شدن بازار لندن است ، شما 3% از وقت خود را صرف اجرا می کنید وقتی بازار باز می شود چشم نوسانات را می بییند و مغز از کنترل خارج می شود لذا فقط طبق دستورات قبلی که نوشته اید باید عمل کنید، 7% از برنامه شما به ارزیابی ترید ها پرداخته می شود ببییند کجا اشتباه کرده اید و علت آن چه بوده است؟

موقع معامله طمع نکنید، حجم معامله را بالا می برید احتمالا یک معامله سود ده داشته اید و حالا با طمع حجم را به یکباره بالا می برید. خطرناک ترین زمان معامله وقتی است که یک معامله موفق داشته اید و حالا مغز می خواهد احساس پیروزی را دوباره تجربه کند برای همین وارد معامله مجدد می شوید . وقتی سود در اوج است خطر به شما نزدیک است.

فکر جبران ضرر و انتقام از بازار را از سرتان بیرون کنید، در معامله قبلی پول از دست داده اید و حاال قصد دارید آن را جبران کنید ( هیچگاه با چنین فکری وارد بازار نشوید (، اگر در یک معامله پول زیادی از دست دادید حداقل ۳ روز معامله نکنید ، اجازه دهید که آرامش به شما بازگردد، برگردید و ببینید اشتباهتان چه بوده است برای خود قوانین کنترلی شدید وضع کنید برای موفقیت باید خود را به دکل قوانین زنجیر کنید. در موقع معامله باید حالتان خیلی خوب باشد اگر خسته هستید، اگر با تلفن صحبت می کنید، اگر موقعیت بازار را درک نمی کنید دست از معامله بردارید استراحت کنید، موسیقی گوش کنید، فیلم ببینید و بعد برگردید. سعی کنید با موبایل معامله نکنید.

در موقع معامله به پول فکر نکنید، ستون سود یا ضرر را پنهان کنید تا احساسات خود را کنترل کنید معامله گری که به پول فکر می کند مانند وکیلی است که در جلسه دادگاه مشغول شمردن حق الوکاله خود می شود. پول یک محصول جنبی از پروسه معامله است معامله گری که متزلزل می شود و نظم و قوانین اش را فراموش می کند مانند جراحی است که با دیدن خون هول می کند… یک معامله گر حرفه ای با دیدن سود یا زیان احساساتی نمی شود از قبل باید بدانید که چه زمانی از معامله خارج خواهید شد.

فرق بین P و I را بدانید (Investment-Price)، برای توضیح مفهوم P و I به مثال زیر توجه کنید : فرض کنید فردی سکه نقدی را در اوج قیمتی سال 91 به مبلغ یک میلیون و پانصد هزار تومان خریداری کرده است این عدد برای این فرد حکم I را دارد چون روی این عدد سرمایه گذاری کرده است، قیمت سقوط می کند اما سرمایه گذار آن را حفظ می کند و امیدوار است که قیمت برخواهد گشت و حالا قیمت سکه یک میلیون و دویست هزار تومان است این عدد P است که سرمایه گذار ما آن را نمی پذیرد و آن را انکار می کند اما یک معامله گر دیگر که در قیمت یک میلیون و پانصد هزار تومان خرید داشته با تعیین حد ضرر مناسب سکه را به عنوان مثال در قیمت یک میلیون و چهارصد و هشتاد هزار تومان فروخته و به ضررش اجازه رشد نداده است و به جای آن یا موقعیت فروش می گیرد و یا در موقعیت مناسب و در قیمت پایین تر خرید می کند.

اگر سرمایه گذار بر روی تحلیل خود تعصب داشته باشد و موقعیت ضرر را حفظ و به ضرر اجازه رشد دهد اصطلاحا گفته می شود که ذهن سرمایه گذار از قیمت جا مانده است در تحلیل تکنیکال اصطلاحی داریم به عنوان تبدیل حمایت به مقاومت (و برعکس) ذهن معامله گر هم باید اینگونه باشد ، همیشه مناطق ارزشی کوتاه مدت و بلند مدت را تعیین کنید و اصطالحا بدانید کجا ارزان (برای خرید)و کجا گران(برای فروش) است. بر روی تحلیل و قیمت خود تعصب نداشته باشید و ببینید نظر بازار چیست؟

ریسک به ریوارد را به درستی رعایت نمی کنید، برای هر معامله باید از قبل مشخص کنید (از روی نمودار و نه از روی احساسات) که حد ضرر شما کجاست؟ و حد سود شما کجاست؟ قبل از ورود این نسبت باید حداقل 1 به 2 باشد، خیلی از معامله گران حرفه ای به نسبت های 1 به 4 و بیشتر فکر می کنند مفهوم آن این است که اگر شما ۵ معامله انجام دهید و ۳ معامله آن با ضرر، یک معامله آن سربسر و 1 معامله آن با سود بسته شده باشد حساب شما مثبت است نمودار زیر را ببینید:

معامله گر حرفه ای

علاوه بر ریسک به ریوارد حفظ پلکانی سود نیز خیلی مهم است اگر شما بتوانید معامله خود را در سود قفل کنید می توانید به سودتان اجازه رشد دهید و به دور از استرس سود بیشتری بگیرید.

به یاد داشته باشید:

بازار و موقعیت معامله همیشه وجود دارد

____هیچگاه برای از دست رفتن یک فرصت معامالتی ناراحت نشوید____

حرفه ای ها اجازه می دهند تا معامله به آن ها نزدیک شود به جای آنکه ساعت ها وقت خود را برای یافتن یک سیگنال صرف کنند.

برای توسعه ذهن معامله گری سود ده شما باید یک معامله گر حرفه ای باشید و این چیزی نیست که یکباره اتفاق بیافتد باید روی آن کار کنید باید مطالعه کنید، آموزش ببینید و رفتار ها را اصلاح کنید و درک کنید که چطور ساخته می شوند آنگاه طرح معاملاتی خود را ایجاد و توسعه دهید و برای همیشه از آن دفاع کنید. باید یک معامله گر مستقل باشید در موقع ترید اخبار و تجزیه تحلیل آن را فراموش کنید و براساس استراتژی معاملاتی خود عمل کنید اگر استراتژی می گوید خرید باید بخری و اگر می گوید فروش باید بفروشی و اگر سیگنالی صادر نمی کند باید صبر کنید.

یک معامله گر حرفه ای چطور رفتار می کنند:

  • بیشتر معامله گران حرفه ای معامله گران میان روزی (معامله گران اسکالپ) نیستند (بیشتر آماتور ها در روز چندین معامله انجام می دهند روی چندین جفت ارز) تحلیل های آن ها روی تایم فریم روزانه انجام می شود.
  • یک معامله گر حرفه ای بسیار صبور هستند.
  • با محاسبه swing ها می دانند که به دنبال چه چیزی هستند؟
  • معامله گر حرفه ای در مورد بازار نظر نمی دهد، خیلی وقت ها بر اساس تعصب یا موارد دیگر خواست خودمان را در نمودار ها دنبال می کنیم ، در انتخابات برگزیت انگلستان فکر می کردم که نتیجه آراء مبنی بر تداوم حضور انگلستان است، مدام تحلیل ها و نظرات سایت ها را می خواندم برای همین به دنبال فروش طات بودم در حالی که نکته مهم توجه به روز 23 ژوئن به عنوان انتخابات انگلیس و یا 8 نوامبر در انتخابات آمریکا بود همه اعتقاد داشتند که خانم کلینتون پیروز انتخابات است اما با پیروزی آقای ترامپ در ساعات اولیه پس از صعود طلا ریزش شدید آغاز شد اینجاست که ذهن سرمایه گذار به دلیل توجه بیش از حد به اخبار جا می ماند و بر روی تحلیل خودش به اشتباه اصرار می کند  به یاد داشته باشید نظر ما به عنوان معامله گر اصلا اهمیتی ندارد آنچه مهم است نظر بازار است.
  • معامله گر حرفه ای فقط یک سوال می پرسد…

آیا بازار به طرح معاملاتی من رسید؟

اگر جواب مثبت است طرح را اجرا می کند و اگر جواب منفی است معامله نمی کند.

 

یک تفاوت آشکار بین ذهن یک معامله گر حرفه ای و یک آماتور این است که معامله گر حرفه ای برای رسیدن طرح معاملاتی اش هیچ عجله ای ندارد به خاطر اینکه او قواعد بازی را می داند و می خواهد در آن پیروز باشد نه اینکه فقط تلاش کند که پول در بیاورد، بدست آوردن پول یک هدف ثانویه از طرح موفقیت کلی اوست.

–معامله گر حرفه ای وقتی معامله می کند که سایر مردم از معامله نا امید شده اند.

جملاتی از بزرگان بازار که راهنمای خوبی هستند:

  • زمان دوست شماست و هیجان دشمن شما (جک باگل)
  • کمبود توجه و تمرکز اولین قدم درراه شکست است (چارلی مانگر)
  • من فقط به این دلیل ثروتمندم چون می دانم چه وقت در اشتباهم… من فقط از طریق شناسائی اشتباهاتم نجات یافتم (جورج سورس)
  • نیازی نیست بدانید که بازار چه خواهد کرد؟ فقط کافی است بدانید که بازار چه کرده است… این کلید ماجراست (ویلیام جی اونیل)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *