CFD چیست؟ + نحوه انجام معاملات در فارکس

CFD چیست؟ + نحوه انجام معاملات در فارکس
معاملات در بازار فارکس به صورت CFD انجام می شود، CFD به معنای Contract For Difference می باشد. به طور کلی معاملات CFD بر پایه پیش بینی قیمت می باشد و معامله واقعی در این بستر صورت نمی گیرد.

آنچه در این مقاله می‌خوانید

معاملات در بازار فارکس چگونه انجام می‌شوند؟

در فارکس معاملات به‌صورت (Contract For Difference (CFD انجام می‌شوند. برای این‌که این موضوع را روشن کنیم، با ذکر مثالی آن را بیشتر توضیح می‌دهیم:

 

معاملات CFD چیست؟

در قدیم معاملات به‌صورت سنتی صورت می‌پذیرفت، به‌این‌صورت که توافق بین دوطرف انجام می‌شد، و بعد مبلغ به نرخ لحظه‌ای پرداخت و در مقابل کالا نیز به خریدار تحویل داده می‌شد. بعدها معاملات فیوچر (آتی) به بازار اضافه شد که خود نوعی معاملات CFD  بود. به‌‌این ترتیب در این نوع معاملات، شما می‌توانستید ارزش یا کالایی را در تاریخ سررسید مشخص و با نرخ قیمت توافقی معامله کنید.

 

معاملات فیوچر (آتی) چگونه عمل می‌کنند؟

فرض کنید فروشنده‌ای ۱۰ عدد سکه را برای تحویل ۶ ماه بعد، به قیمت هر سکه ۴ میلیون تومان فروخته، درحالی‌که قیمت سکه در زمان سررسید افزایش می‌یابد و هر سکه به قیمت ۶ میلیون تومان می‌رسد.

حال قیمت سکه از زمان عقد قرارداد ۲ میلیون تومان گران‌تر شده است. پس فروشنده در تاریخ سررسید باید ۱۰ عدد سکه به قیمت ۶ میلیون تومان خریداری و به خریدار تحویل بدهد و یا این‌که بابت هر سکه ۲ میلیون تومان ضرر و زیان به خریدار پرداخت نماید. توجه داشته باشید که در اینجا فروشنده ضرر کرده اما خریدار سود. زیرا خریدار، قرداداد داشته که در تاریخ سررسید، هر سکه را ۴ میلیون تومان تحویل بگیرد.

 

اینکه معاملات فیوچر (آتی) تاریخ سررسید داشت یک ایراد محسوب می‌شد. زیرا وقتی تاریخ سررسید می‌رسید، معامله فسخ می‌شد و شخصی که در آخر معامله کرده بود باید تسویه را انجام می‌داد، که این موضوع زیاد مطلوب نبود.

 

برای حل این مشکل چه راه حلی وجود داشت؟

در اینجا جای خالی نوع معامله جدید به‌شدت احساس می‌شد. بالاخره با گذشت زمان و تغییر در نوع معاملات فیوچر، تاریخ سررسید را حذف کردند.

به‌این‌ترتیب هرشخص می‌توانست از آن پس معاملات خود را بدون محدودیت زمانی، تا هر زمانی که نیاز داشت نگه دارد. و هروقت دوست داشت و قیمت را مناسب دید قرار داد خود را تسویه کند و سود خود را بردارد.

به‌این‌ترتیب دریچه‌ای جدید برای معاملات در بازارها باز شد که دیگر فروشنده نگران تسویه در تاریخ سررسید نبود و می‌توانست معامله خود را بدون محدودیت تمدید نماید.

معاملات CFD

چگونه به‌وسیله معاملات CFD در فارکس سود می‌کنیم؟

نکته مهمی که در معاملات CFD می‌توان به آن اشاره کرد، این‌است که در این نوع معاملات فقط ارزش کالا معامله می‌شود و دیگر نیازی به مالکیت فیزیکی در معامله نیست. به عبارت دیگر شما مالک ارزش کالا هستید نه خود کالا!

برای اینکه با نحوه سودگیری در این معاملات (بدون مالکیت) آشنا شوید مثال دیگری بیان می‌کنیم:

فرض کنید شما از صرافی یک اسکناس ۱۰۰ دلاری را با قیمت هر دلار 25.۰۰۰ تومان خریداری می‌کنید. این معامله به‌صورت معاملات سنتی که قبلا توضیح دادیم انجام می‌شود و شما در قبال پرداخت هزینه، دلار خود را دریافت و به خانه می‌برید. حتی اگر قیمت آن به ۱۰۰۰ تومان هم کاهش یابد، باز هم شما مالک دلار هستید.

اما در معاملات CFD این‌طور نیست. شما در حقیقت ارزش آن دلار را در قیمت هر دلار 25.۰۰۰ تومان قرض می‌کنید. از آنجایی‌که باید روزی قرض خود را پس دهید، زمانی‌که قیمت آن به 27.۰۰۰ تومان رسید، دلارها را می‌فروشید و قرض خود را نیز تسویه می‌کنید.

حال در اینجا اختلاف قیمت زمان قرض و قیمت زمان تسویه، یک ارزش افزوده‌ای برای شما ایجاد کرده است که این میزان، سود شما خواهد بود، در حالیکه دیگر قرضی هم ندارید.بر

 

یکی‌دیگر از نکاتی که در معاملات CFD وجود دارد، این است که شما به‌دلیل این‌که مالک چیزی نیستید و فقط ارزش‌ها را معامله می‌کنید، پس می‌توانید حتی چیزی که ندارید را بفروشید و از کاهش قیمت آن نیز سود کسب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *